Mondays are for fresh starts.

Hola. Efter en mysig fika hos Nicke och Renée avslutade jag gårdagen med att börja flyttpacka. Tanken var att jag skulle åka till IKEA och handla flyttkartonger men det var så otroligt mycket folk där i helgen hörde jag av mina kollegor så jag skippade det. Fick en hel del gjort ändå, borde ta hem pris som världens bästa ex som flyttpackar åt den andra hälften av det här hemmet. Jag la även ett bud på en lägenhet som jag ska iväg och kolla på nu. Har inga som helst förhoppningar, vi får se hur det blir helt enkelt. Hoppas er start på veckan blir fin! Ciao 

Malmö

Hola! För två helger sen kom jag äntligen iväg till mina chicas i Malmö. Hade lovat att jag skulle hinna ner innan sommaren var slut och vi lyckades åtminstone krama ur det allra sista av solen på mysiga uteserveringar och brygghäng. Helgen gick alldeles för fort men bjöd på sån lycka! Nu ska jag göra mig i ordning och iväg på fika hos min kanadensiska vän som är här på besök hos sin pojkvän. Har inte träffat dem på hur länge som helst så det ska bli mysigt. Ciao.

I need you.

Jag behöver min blogg mer än någonsin nu. Ni som följt mig genom alla år vet att jag är här i perioder, bytt blogg och portal flera gånger, raderat, förnyat och förbättrat. Varit privat i vissa lägen men delat med mig öppet om allt och lite till. Jag är tillbaka nu dels för jag behöver skriva av mig och sortera ut allt jag har inombords, dels för att jag vill kunna se tillbaka på denna tid och vara stolt över mig själv att jag tog mig igenom den. Bloggen har hjälpt mig tillbaka på fötterna många gånger, just för att den får mig att vilja göra roliga saker och leva här och nu. Så varför ändra på ett vinnande koncept? Arbetsmässigt har jag inget att klaga på, min karriär går framåt. Privatlivet är däremot en annan femma. Jag har för några månader sedan klivit ur ett förhållande som på ett eller annat sätt hänger kvar. Dock inte så länge till, för nu är vår gemensamma lägenhet såld. Vilket för mig innebär att jag är kvar själv i en stad jag aldrig hade satt min fot i innan, jag har inget nytt boende i dagsläget och jag känner inte allt för många här. Dock vill jag passa på att säga att de personer jag lärt känna är underbara och anledningen till att jag vill stanna kvar och satsa på jobbet här. Jag är med andra ord helt utanför min comfort zone, vilket är både utmanande och stressigt. Att veta att man gett 100% av sig själv till en annan människa, sagt upp sitt liv hemma och sedan hamnar som de ser ut i dagsläget, bostadslös i en "främmande" stad där man egentligen inte hunnit bilda sig ett liv... är inte i närheten av den bilden jag hade av mig själv som 25 år. Jag trodde att jag vid det här laget skulle vara gift och mamma åt ett eller två barn. Jag får dock vara glad över att jag redan som 24 år var examinerad företagsekonom och butikschef, med grundkunskaperna i fotografering från universitetet i Göteborg och trespråkig efter mitt halvår i Spanien. Nu är min plan att först och främst hitta mig ett nytt boende, ta dagen som den kommer, börja resa mer igen och gå in helhjärtat i karriären. Livet får helt enkelt bli som det blir, för något som jag defintivt tar med mig är att inte måla upp en bild av hur något kommer att bli. Det blir nämligen klyschigt sagt aldrig som man tänkt sig! 
 
Nu har jag varit alldeles för öppen men det känns skönt. Vi bär alla på våra tunga ryggsäckar och hanterar saker olika, det här är tydligen mitt sätt. Ni får gärna dela med er av era egna tankar och funderingar kring mina! Jag jobbar till större del men ska bli bättre på att ta med mig kameran när jag inte gör det. För det är ju trots allt ett av mina intressen och vad är en blogg utan bilder? Nu ska jag handla och fortsätta reflektera kring de häftiga utbildningsdagarna i Älmhult. Jag är så nöjd över att de ger mig en chans att växa inom IKEA. Ciao.
 

ILEAD

Hej! Jag är hemma efter några av de mest intensiva och samtidigt häftigaste dagarna i mitt liv.  Det känns som att en helt ny värld har öppnat sig, det är sjukt hur stort och mäktigt IKEA är! Ännu mäktigare är det att en person, ingen mindre än Ingvar, har startat det hela. Det har blivit en hel del nätverkande, intressanta besök, god mat, lite sömn och massor av skratt. Nu behöver jag verkligen den här helgen till att vila, återhämta mig, smälta allt och reflektera. Jag är dock otroligt taggad på min framtid inom IKEA. 

 

Tack Älmhult för uppstarten av ILEAD, 19-21 september. Något jag aldrig glömmer!