1. Kampen mot smärtan

Hej. 
Känner att jag behöver dels skriva av mig men också dela med mig av denna resa. Ska försöka sammanfatta det hela hittills på något bra sätt. Jag har under en lång period, flera år, vet nämligen inte när det startade haft mer eller mindre ont i kroppen. Jag vet att jag vid flera tillfällen reflekterat över min stelhet och påpekat att jag känner mig som en gammal tant. Det var först när smärtan började sätta sig tydligt på olika punkter som jag reagerade på att något inte stämmer. Minns att en kollega sa "har du ont någonstans, du har börjat gå så sakta". Då hade smärtan satt sig på utsidan av låren, i själva benet samt i ländryggen. Det är mitt första starkaste minne av att det blev värre. Sen utökade sig punkterna, minns som tydligast när den satte sig i muskeln vid armvecket. Dum som jag var gjorde jag inget åt saken och kämpade på som vanligt. Det var först när jag inte kunde ta mig upp ur sängen själv som jag sökte hjälp. 

Jag hade nyligen flyttat tillbaka till stan där jag vuxit upp och gick till den vårdcentral jag alltid gått till. Där möttes jag av motstånd. De tog blodprov och kollade de vanliga värdena i kroppen men vägrade ta reumatismprover och borrelia som har liknade symptom. Istället skickade de mig till en sjukgymnast för rehabträning. Jag gav det några gånger men det kändes ytterst oseriöst. Jag hamnade återigen i att jag lät det vara och kämpade på. Sommaren gick och jag minns inte exakt vad som fick mig att ta tag i det igen, troligtvis konstant smärta. Det har dock inte blivit så illa som det var när jag sökte första gången. Jag bad om tips kring bra vårdcentraler och bytte. Där hamnade jag hos en läkare som tog mig och min smärta på allvar. Sedan dess har det blivit många rundor dit och till sjukhuset för olika prover och röntgen. Var där senast igår och fick besked om att allt ser bra ut. 

Att proverna ser bra ut är så svårt för mig att ta in. Den senaste röntgen jag gjorde var på ländryggen, där jag dagligen har ont. Jag var helt bombsäker, den här gången skulle det visa något. Det jag uppskattar med min läkare är att hon inte ger upp. Hon skickade ändå en ny remiss till reumatologen, som hittills inte tagit emot mig. Så sent som idag ringde hon upp och sa att de är nöjda med vår utredning men bad mig ta nya specialprover som kan vissa andra saker. Det är självklart läskigt det hela, jag vill inte att de ska hitta något samtidigt som de är det enda jag vill. Så den här smärtan kan få ett slut. 

Fortsättning följer...
Om du själv har eller vet någon som gått igenom liknade. Tveka inte på att höra av er!